onsdag 1. februar 2012

Onsdag 01.02.1012

I dag fortsatte jeg med å koble opp anlegget. Jeg var helt alene i dag, en var ikke på skolen og andremann var på elevrådsmøte. Det gjorde ingen ting, jeg jobber bra alene. Da får jeg konsentrert meg 100%, og jeg får full oversikt over hva som er gjort og hva som skal gjøres. Man blir sittende å koble i sin egen lille verden.

Det første jeg gjorde var å feste en ny DIN-skinne, jeg fant også ut at jeg skulle ha en til liten kanal. Da blir det mye ryddigere inne i skapet. Det tok ikke lang tid å sage og skru fast dette. Så var det bare å sette igang å koble. Jeg koblet først alle kablene som tilhørte inngangsmodulen, så koblet jeg alle kablene som hadde med måleomformerene å gjøre. Så var det på tide å finne noen PT100 elementer. Jeg fant 2 stykker, da får jeg prøve å sende strøm(4-20mA) inn til inngangsmodulen og spenning(0-10V). Disse koblet jeg fort opp.

Før jeg satte på strøm tok jeg en rask sjekk over den delen av anlegget jeg hadde utvidet. Sjekket at det ikke var kontakt mellom 24V og 230V, sjekket at alle kablene gikk ditt de skulle, og det gjorde de.

Jeg satte på strømmen og det meste fungerte, det eneste var måleomformer nr.1. Den påstod at det var noe feil med inngangen. Men det var det ikke. jeg prøvde å komme meg inn på menyen for å få stilt inn riktig PT element. Men den hoppet automatisk ut av seg selv, det var bare å ta av og på skjermen så fungerte det som det skulle. Så til slutt oppdaterte jeg koblingsskjema, så det stemte. Det eneste som jeg glemte var grunnen til at jeg plasserte måleomformerene (i rødt) i det andre skapet. Dette var siden jeg ikke kan lukke igjen skapet sånn som de sitter nå. Jeg tenkte bare jeg kom til å spare masse ledninger, men det gjorde jeg vist ikke. Da kan bare de andre på gruppen koble om det, siden de begge var borte. Får de prøvde det de også.

Anlegget som ferdig:



Så nå endret jeg programmet på skjermen så målerne der hentet verdiene sine fra D6(Dataregister nr) og D9. Men da jeg førte over viste måleren 100. Og det var feil. Men det jeg ikke var sikker på hva verdien den hentet var for noe, så da sette Jack inn en blokk på skjermen som viser tall istedet for en nål som peker på verdien. Så da fikk vi opp noe rundt 400, da var det rundt 20 grader. Men verdien som blir lagret i dataregistret må vi stille inn selv, den verdien som var her er 0-2000. Så vis det hadde vært 50 grader, ville verdien vert 1000. Så for at det skulle bli riktig, brukte jeg en matteblokk i PLS-programmet. Da dividerte(Dele) jeg med 12. Det så sånn ut.

Tempen på skjermen ble ikke veldig ulik temperaturen som står på måleomformeren(riktig temp).

Jeg prøvde å holde PT100 elementet under kranen i varmt vann


Her er tempen som vises på Måleomformeren 58.7 grader celsius.

Her er tempen som vises på skjermen, 54 grader. Forskjellen er bare 4,7 grader.

Begge PT100 elementene:


 Hva har jeg lært i dag:

  • Bruke målere/tall på skjermen.
  • Koble til PT100 elementer
  • Ikke ta forhastete valg(Plassering av måleomformerene).
  • At det finnes matteblokker i PLS-progranmmeringen.
  • Hvordan man bruker Matteblokkene.
  • Masse generelt om inngangsmodulene.
  • Enda mer om blokkene som brukes i PLS programmet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om meg

Bildet mitt
Tranby, Buskerud, Norway
Hei, mitt navn er Eivind, jeg er 17år og går vg.2 automasjon. Jeg går på Røyken videregående skole. Jeg har stor innteresse for automasjon og vil veldig gjerne dele min hverdag på automasjon, både så du kan se hvordan det er her og så du kan spørre spørsmål. Så jeg har derfor fått i oppgave å skrive om dette. Jeg vil oppdatere bloggen hver Mandag,tirsdag,torsdag og fredag.